Системи за подово отопление

Системите DEVI за подово отопление се състоят от нагревателни кабели DEVIflex™ или рогозки DEVIheat™ 150S (DSVF) и DEVIcomfort™ 150T (DTIR), терморегулатори DEVIreg™ и монтажни принадлежности. Отоплителната система може да работи в мрежа, ако се използват мрежовите решения DEVIcom™ и DEVIlink™.

Оптимален комфорт
Топлината се движи нагоре! Този прост факт обяснява защо подовите отоплителни системи предоставят по-приятна топлина, отколкото алтернативните радиаторни системи. Радиаторът изпраща топлия въздух към тавана, над главата, където той изстива и се връща към пода като студено течение около краката. Системата DEVI за подово отопление предоставя приятна топлина за краката, тялото и главата. Тъй като създава само много нежно възходящо движение на въздуха, количеството вдигнат прах е намалено значително, което е голямо преимущество за хора, страдащи от алергии или астма.

Минимална енергийна консумация
Поради това, че топлинният източник е разположен по цялата площ на пода, както и заради прецизното управление на температурата от електронните термостати DEVIreg™, средната температура в помещението може да се намали с 1-2°C в сравнение с традиционното отопление с радиатори без това да засегне нивото на топлинен комфорт. Така се постига намаление на енергийната консумация с 10-20%, което прави системата изключително икономична и екологична.

Гъвкави системи
Системите DEVI за подово отопление осигуряват комфортна температура в жилища, офиси, халета, спортни зали и на практика навсякъде, където има нужда от отопление.
Друго важно обстоятелство е, че системите DEVI могат да бъдат инсталирани във всякакъв вид подови конструкции: бетонни, дървени или реконструирани.

Невидим източник на топлина
Системата DEVI е невидима. Тъй като е скрита в пода, тя предоставя нови интересни възможности за обзавеждане и вътрешен дизайн. Проблемът с неатрактивните и отнемащи място радиатори вече не съществува.

Дълъг живот и без поддръжка
Системата DEVI за подово отопление притежава дълъг живот. На практика може да се каже, че животът на нагревателните кабели DEVI трае колкото този на сградата, в която са инсталирани - и то без никаква поддръжка!

Нагревателните кабели и рогозки DEVI са с гаранция от 10 години.
Кабелите DEVIflex™ и рогозките DEVIheat™ 150S (DSVF) и DEVIcomfort™ 150T (DTIR) се доставят с 20-годишна гаранция. Терморегулаторите DEVIreg™ са с живот, съответстващ на техническия напредък за определен период. DEVIreg™ се доставят с гаранция от 2 години.